top of page
  • Forfatterens bildeArna Blikom

Farmable- digitalt verktøy for bonden

Fruktgården driv med meir enn å produsera frukt og bær. I 2018 starta Fruktgården og Norselab selskapet "Farmable" saman. Farmable er eit digitalt verktøy for å logge bl.a. sprøyting, gjødsling og værdata.


Alle som jobbar på Fruktgården må bruke appen, for å logge jobbar dei får tildelt, her er Vetle i god gang med sin jobb, og viser fram kart over alle radene han har gjødsla:

Når ein er ute og køyrer med t.d. gjødsel og har 500 rader ein skal gjennom, kan det raskt gå litt surr i kva for rad ein har køyrt og kva for rader som gjenstår. Faren kan då vere at ein rad får dobbelt opp, medan ein annan rad får ingen ting. Med farmable kan ein når som helst gå inn og sjekke korleis ein ligg an på kartet over alle radene på aktuelle område:

2019 var fyrste året verktøyet var i drift. Dagleg leiar i Fruktgården, Pål Audun, som ikkje var den mest digitale i utgangspunktet, byrjar no å bli avhengig av Farmable og er ein av dei beste til å gi utviklarane tilbakemeldingar for å få til eit endå betre produkt:) Les meir om Pål Audun og Farmable i denne artikkelen frå Landbruksnytt:

208 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page