top of page

FARMABLE

Digitalisering for bønder

UTVIKLING AV DIGITALE VERKTØY FOR BØNDER

Farmable er et enkelt administrasjonsverktøy utviklet spesifikt for radkulturer, og som gjør det mulig for bønder å få mest mulig ut av naturlige, menneskelige og materielle ressurser.

Verdens befolkning vil øke til 10 milliarder mennesker i løpet av de neste 30 årene. Dette betyr at vi trenger å produsere 70% mer mat enn i dag. Samtidig vil tilgjengelig jordbruksareal forbli praktisk talt det samme, og det er nødvendig at vi tar enda bedre vare på våre naturressurser ut fra hensyn til miljøet. Vi må finne mer effektive og bærekraftige måter å dyrke maten vår på, uten at dette går på bekostning av kvaliteten. Bønder trenger derfor pålitelige verktøy for å maksimere avkastningen på hver hektar - samtidig som man produserer sunn mat for forbrukerne, tar enda bedre vare på miljøet og bevarer jorda.

Farmable lager nøyaktige digitale kart for frukt- og bærgårder, ned til hver enkelt plante. Dette muliggjør datainnsamling fra alle gårdsrelaterte operasjoner, og genererer innsikt som vil forbedre effektiviteten radikalt. Bønder vil øke sine avlinger, produsere mer av bedre kvalitet, samtidig som de bruker mindre naturlige, menneskelige og materielle ressurser.

Fruktgården AS er en pilotgård og investor i Farmable. Les mer om Farmable her...

bottom of page